"Ik zou iedereen aanraden om alvast een bijbaantje in de bakkerij te zoeken"
Ben jij benieuwd hoe het is om te werken bij een bakkersopleiding?
Van wie kun je nu beter horen hoe dat is, dan van de studenten zelf? Christel vertelt je graag meer over haar werk tijdens de opleiding!
Lees hieronder het verhaal van Christel!
Mijn dag is elke keer anders. Vaak beginnen we met de producten in de winkel te zetten. We zorgen bijvoorbeeld dat alle taartjes al in de vitrine staan, zodat alles voor de winkel op tijd klaar is. Het verschilt elke dag welke producten ik maak. Soms zijn het aardbeiensloffen, de andere keer tompoezen. Het is altijd afwisselend werk en je weet nooit wat je die dag gaat doen.
Ik werk bij een echte ambachtelijke bakkerij. Dat betekent dat we geen mixen gebruiken, maar dat we alles met de hand doen. Je maakt dus alles echt zelf. Daar leer je heel veel van en ik vind het heel leuk. Het is een hele relaxte plek om te werken. We hebben altijd een muziekje aan en als je het werk niet afkrijgt kun je er een dag later verder mee gaan.
Mijn favoriet is toch wel het slagroomkaramelgebakje. Dat is met mokka, verse slagroom, karamel en een sloffen bodem. En met chocola niet te vergeten. Maar eigenlijk vind ik alles wat we maken lekker!
Ik krijg genoeg tijd om huiswerk op school te maken. Daarom heb ik genoeg tijd voor mijn hobby’s. Ik vind het leuk om te basketballen naast school, maar ik werk ook nog steeds in de ijssalon die we bij de bakkerij hebben. En ik heb ook nog vrije tijd over voor andere leuke dingen.
Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.
Je vind het overzicht van de opleidingen hier